• Nederlands
  • Engels

Vacature: Projectcoördinator vertalingen

27 augustus 2019

De reactietermijn is inmiddels verstreken.

Wij zijn op zoek naar een projectcoördinator. Ben jij op zoek naar een zelfstandige, uitdagende (parttime) baan waarbij je binnen een hecht team meerdere vertaalprojecten tegelijkertijd coördineert? Lees dan snel verder!

Waarom je bij LinQuake wilt werken:

Wanneer jij als projectcoördinator bij LinQuake gaat werken, kom je terecht binnen een organisatie waar je je direct thuis voelt. Binnen het hechte team ervaar je veel vrijheid om je werk zo klantgericht als mogelijk te kunnen inrichten. Dat lukt natuurlijk alleen als je ook veel regelmogelijkheden krijgt die passen bij de verantwoordelijkheden van de baan. Je collega’s staan voor je klaar om inhoudelijk te sparren, om advies te geven over de in te zetten vertalers, de aanvliegroute van een bepaald project of voor een lekkere kop koffie.

LinQuake ziet de opdrachten die binnen komen niet zomaar als teksten die even vertaald moeten worden. Nee, we vinden het onze missie om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het belang van een goed vertaalde tekst staat hoog in het vaandel. Daarnaast mag je werken met de nieuwste technologie op het gebied van vertalen, waardoor er te allen tijde een kwaliteitsgarantie wordt afgegeven. Omdat we geloven in innovatie kunnen we sterk concurreren op zowel kwaliteit als leveringssnelheid, maar dat vraagt wel iets van onze coördinatoren. Zeker als je weet dat je vaak met wel 15 tot 25 opdrachten tegelijkertijd bezig bent. De looptijd is verschillend: van deadlines van minder dan een dag tot weken of in een enkel geval zelfs maanden.

Jouw dag als projectcoördinator:

Deze baan is zo leuk omdat je volledige verantwoordelijkheid krijgt over de vertaalprojecten die je coördineert.

Bij binnenkomst start je je computer op en praat je met een kop koffie bij met jouw collega’s. Wanneer je computer is opgestart zie je direct dat er nieuwe vertaalaanvragen zijn binnengekomen. Je inventariseert wat er allemaal is bijgekomen, kijkt naar wat je moet doen voor je lopende projecten en deelt je dag in.

De nieuwe aanvragen variëren van een brochure van een pretpark tot een vertaling van een gehele marketingcampagne voor een internationaal concern. Jij weet heel goed dat deze vertalingen allemaal een andere aanpak nodig hebben. Daarom is het nodig om gerichte en kritische vragen te stellen en de klant te adviseren waar nodig. Hier komt jouw commerciële denkwijze goed van pas. Vervolgens ga je in het ruime netwerk van vertalers kijken welke vertaler het beste aansluit bij elk project. Omdat één van de teksten vertaald moet worden van Engels naar Spaans, maak jij een gedetailleerde werkopdracht op in het Engels. Jouw hoge niveau Engels zorgt ervoor dat de niet-Nederlandssprekende vertaler precies weet wat er van hem/haar wordt verwacht.

Halverwege de ochtend pak je jouw lopende projecten erbij en bekijk je welke deadlines er bijna verstrijken. Je zorgt ervoor dat je precies op de hoogte bent of deze behaald kunnen worden, door een bericht te sturen naar de twee vertalers die voor jou dat werk aan het doen zijn. Ondertussen komen ook de afgeronde projecten bij je binnen. Je zorgt dat deze twee keer worden gecontroleerd en met kwaliteitsgarantie weer op tijd bij de opdrachtgever zijn.

Gedurende de dag schakel je met alle betrokken partijen en komen er diverse werkzaamheden dwars door je planning heen. Jij weet het hoofd koel te houden en prioriteert opnieuw, zodat je alles die dag kunt afwerken. Wanneer je vragen hebt bel je jouw klant of de vertaler op om ervoor te zorgen dat je alles duidelijk krijgt voor alle partijen.

Aan het einde van de dag heb jij je planning afgewerkt en heb je helder wat jouw prioriteiten zijn voor de volgende dag. Je loopt met een voldaan gevoel de deur uit!

Kortom: Jij bent de matchmaker en volledig in de lead.

Wat heb je nodig om deze functie succesvol te kunnen doen:

 • minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • een klantgerichte instelling;
 • een projectmatige manier van werken;
 • uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • de vaardigheid om veel ballen in de lucht te houden;
 • een passie voor taal.

Wat wij je bieden:

 • een salaris tussen de € 2100,- en € 2500,- op basis van fulltime;
 • werkweek naar jouw voorkeur tussen 28 en 40 uur;
 • mogelijk om de functie ook fulltime uit te oefenen;
 • veel vrijheid en flexibiliteit in werkdagen en starttijden;
 • een informele en positieve werksfeer;
 • de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en bij te leren in je rol.

De reactietermijn is inmiddels verstreken.

Terug naar overzicht
LinQuake vacatures