• nl
  • en

Tolken

Een professionele vertaling van gesproken tekst, dat is wat u krijgt bij een tolkdienst via LinQuake. Bij ons vindt u een beëdigde tolk voor het passeren van een akte bij de notaris, maar ook voor het organiseren van een team van tolken voor uw congres bent u bij ons aan het juiste adres.

Professionele tolkdiensten

LinQuake helpt u met het vinden en efficiënt inzetten van een professionele tolk als u deze nodig heeft. Wij zorgen ervoor dat u op het juiste moment kunt beschikken over de diensten van een tolk die de vereiste kennis en ervaring heeft om uw gesprek professioneel te vertalen. Er zijn vele situaties denkbaar waarin een professionele tolk zinvol of zelfs noodzakelijk voor u kan zijn. Denkt u maar eens aan:

 • Het passeren van een akte met een anderstalige cliënt
 • Een bezoek van uw klant, of wanneer u zelf op bezoek gaat
 • Onderhandelingen en interne besprekingen
 • Een congres, symposium of een ander grootschalige bijeenkomst
 • Diverse procedures bij OM, IND of politie
 • Iedere taalcombinatie

  Wij zorgen ervoor dat u één aanspreekpunt heeft voor alle tolkdiensten die u nodig heeft. Daarbij denken wij per situatie met u mee over de vereiste kwalificaties van deze tolken. LinQuake heeft de knowhow en het wereldwijde netwerk dat nodig is om deze belofte waar te maken. Van Engels tot Estisch en van Frans tot Farsi, wij zorgen voor een professionele tolk.

 • Beëdigde tolken

  Een beëdigd tolk is ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers. Bovendien heeft hij of zij voor de rechtbank een eed afgelegd. Bij deze gelofte verbindt de tolk zich aan hoge eisen met betrekking tot kwaliteit, integriteit en geheimhouding. Met de keuze voor een beëdigd tolk weet u dus zeker dat u met een toegewijde professional van doen heeft. LinQuake zorgt er bovendien voor dat de geselecteerde tolk  voor uw tolkdienst kennis heeft van uw vakgebied.

Zoekt u een professional om uw gesprek of presentatie te vertalen?

Neem contact met ons op

Congrestolken

Een congrestolk is opgeleid voor tolkdiensten tijdens (internationale) evenementen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan congressen, symposia, seminars en vergaderingen. De tolken die wij voor onze opdrachtgevers inzetten hebben jarenlange ervaring en voldoen aan de hoogste professionele normen. Zij werken regelmatig voor zowel het bedrijfsleven als voor overheden, nationaal en internationaal.

Apparatuur voor tolkdiensten

Wanneer u een tolk in wilt zetten voor uw congres of bij een rondleiding, dan zijn goede technische hulpmiddelen van grote waarde. Zo kunt u denken aan tolkencabines voor uw evenement en voor een mobiele installatie als u voor een meertalig gezelschap een rondleiding verzorgt. Met behulp van deze middelen zorgt u ervoor dat alle aanwezigen de gesproken tekst kunnen volgen in de eigen taal. En dit met zo min mogelijk inspanning, gewoon via een praktische koptelefoon en een kleine ontvanger.

 • Simultaan of consecutief tolken

  Een congrestolk zal in de regel simultaan tolken. Dit betekent dat de tolk in staat is om gelijktijdig te luisteren en te vertalen. Dit kan voor een tolkdienst in een klein gezelschap (zelfs één op één door te fluisteren), maar het kan ook grootschalig met behulp van speciaal hiervoor bestemde technische hulpmiddelen. Bij consecutief tolken wordt de gesproken tekst zin voor zin of samenvattend vertaald. Voor congressen wordt in de regel gekozen voor simultaan tolken, omdat hierbij geen tijdverlies optreedt.

 • Specialisatie die past bij de klus

  Alle tolken in ons netwerk zijn professionals, maar niet iedere tolk past bij iedere tolkdienst. Bij een congres is simultaan tolken een vereiste, maar voor het passeren van een akte kan ook consecutief worden gewerkt. En wat is de inhoud van de te vertalen teksten? Op basis hiervan selecteren wij bijvoorbeeld een professional met kennis van medische terminologie of juist iemand met een juridische achtergrond. Zo bent u verzekerd van een adequate vertaling.

Ook interessant voor u:

Vertaling

Bekijk pagina

Video vertalen

Bekijk pagina
1