Nooteboom Textiles

Al 165 jaar levert Nooteboom textiel. Inmiddels is Nooteboom Textiles Europa’s grootste stoffengroothandel. Het online platform wilden ze in vier extra talen beschikbaar maken voor nieuwe (be)zoekers en klanten. Vertaalbureau LinQuake hielp daarbij, en mét meetbaar resultaat.

Nooteboom opereert wereldwijd vanuit Tilburg

Nooteboom Textiles is gevestigd in Tilburg, maar levert hun stoffen wereldwijd. Twee keer per jaar lanceert Nooteboom een nieuwe seizoenscollectie, met meer dan 450 artikelen in verschillende kleuren en dessins. Het bedrijf werkt samen met handelaren, retailers en confectiebedrijven. Sinds 2019 kunnen de stoffen ook online worden gekocht.

Uitbreiden van het online platform

Nooteboom Textiles wilde hun Engelse online platform uitbreiden met vier extra talen, om ook voor (potentiële) klanten in andere landen beter vindbaar te worden en zichtbaar te zijn. Boy Peters, ecommerce manager bij Nooteboom Textiles: “Door onze producten in vijf talen aan te bieden, hoopten we meer potentiële klanten te kunnen bereiken. Ook bieden we met een meertalig platform een hoger serviceniveau richting onze bestaande klanten. Het uiteindelijke doel is natuurlijk groei en uitbreiding van het wereldwijde marktaandeel.” Hiervoor moesten de Engelse teksten en de productspecificaties op een efficiënte manier vertaald worden naar het Frans, Nederlands, Duits en Spaans.

"De vertalingen van LinQuake zorgen voor een aanzienlijke toename van bezoekersaantallen op ons online platform."
- Boy Peters, ecommerce manager Nooteboom Textiles

Plan van aanpak

Naar aanleiding van de wensen van Nooteboom, stelde Vertaalbureau LinQuake een plan van aanpak op. Door de verschillende soorten teksten op het online platform – van productspecificaties tot wervende productomschrijvingen, zijn de vertalingen ook op verschillende manieren aangepakt. Per tekstsoort en tekstdoel kozen we het best passende vertaalproces. Om zo het gewenste resultaat te bereiken. Op een snelle en efficiënte manier hebben we de vertalingen van de teksten en producteigenschappen kunnen leveren. “Het contact met Vertaalbureau LinQuake verliep soepel. LinQuake was geïnteresseerd in onze business en dacht met ons mee. Daarnaast is het online vertaalplatform gemakkelijk te gebruiken voor gebruikers van elk niveau”, aldus Boy.

Toename van bezoekersaantallen en conversie

Boy: “De vertalingen van LinQuake zorgen voor een aanzienlijke toename van bezoekersaantallen op ons online platform. Er is ook een hogere conversie zichtbaar in de landen waar de toegevoegde talen worden gesproken. Concrete resultaten dus!”

Meer over Nooteboom Textiles

Ook interessant voor jou:

Over Vertaalbureau LinQuake

Bekijk pagina

Werkwijze

Bekijk pagina