Professioneel vertaalproces

Naarmate jouw organisatie verder groeit en meer internationaal actief wordt, zal ook de behoefte groeien aan een professioneel vertaalproces. Door gebruik te maken van onze kennis en ervaring krijg je inzicht in best practices en de beste tools om effectief jouw groeiende stroom van meertalige teksten te organiseren. Wij helpen je een hogere kwaliteit te realiseren met kortere doorlooptijden en lagere kosten.

Een professioneel vertaalproces

Om internationaal succesvol te zijn is het essentieel om te communiceren in de taal van jouw klant. En naarmate jouw bedrijf verder groeit, zal zowel de hoeveelheid talen als de hoeveelheid content die vertaald moet worden toenemen. Een goede organisatie van deze informatiestroom zorgt ervoor dat je controle houdt over jouw content; zowel over de kwaliteit als over de volledigheid ervan.

Het uitvoeren van professionele vertaalprocessen kun je volledig uitbesteden of je kunt het intern organiseren. Bij het opzetten van een effectieve interne vertaalafdeling kan LinQuake je van dienst zijn. Wij maken je wegwijs in de wereld van professioneel vertalen en kijken samen met jou naar onderwerpen als:

 • Het meest efficiënte vertaalproces voor jouw organisatie
 • De vereiste human resources
 • Beschikbare technologie om het vertaalproces te ondersteunen
 • Kwaliteitsbeheersing
 • Gebruik en hergebruik van data

Ons advieswerk levert jou een effectief vertaalproces op. Je bereikt de gewenste kwaliteit van jouw content met de kortst mogelijke doorlooptijden en minimale inspanningen voor de organisatie. Dit levert jou het volgende op:

 • Kortere time-to-market
 • Betere communicatie, zowel in- als extern
 • Hogere klanttevredenheid
 • Kostenbesparing op vertalingen
 • Tevreden medewerkers
 • Consistentie in al jouw uitingen

Download onze whitepaper over doe-het-zelf-vertalen

Download whitepaper

Professionele vertaaltools

Wereldwijd is de vertaalindustrie één van de snelst groeiende markten. De totale omzet van 40 miljard dollar in 2016 zal de komende jaren elk jaar met zo’n 7% groeien. Het is ook een zeer innovatieve industrie, waarbinnen ontwikkelingen zich in een razend tempo opvolgen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en we zorgen ervoor dat de nieuwste inzichten en technische oplossingen beschikbaar zijn voor onze opdrachtgevers. Hierbij kun je denken aan oplossingen als:

 • Koppelingen met jouw CMS-, PIM- of ERP-systeem
 • Vertaling van verschillende bestandsformaten
 • Machinevertaling
 • Vertaalgeheugens
 • Terminologiemanagement
 • Quality Assurance tools

Gedurende het adviestraject kijken we samen met jou naar de meest geschikte tools voor jouw organisatie.

Human resources

Hoewel er prachtige technologie beschikbaar is om een professioneel vertaalproces in te richten, blijven menselijke taalprofessionals onmisbaar. Je hebt gekwalificeerde mensen nodig om te vertalen, maar bijvoorbeeld ook om de technologie te besturen, bestanden te bewerken om vertaalwerk te doen, kwaliteitscontroles uit te voeren en publicaties te verzorgen.

Vertaalbureau LinQuake helpt je in kaart te brengen welke functies nodig zijn binnen jouw vertaalproces. We beschrijven met jou de benodigde functieprofielen en kunnen je helpen bij het proces van werving en selectie. Als er gewerkt gaat worden met specifieke vertaaltools kunnen wij ook de training van jouw mensen organiseren.

Zoek je een professional die kan meedenken over jouw vertaalproces?

Neem contact op

Kwaliteit en kwaliteitsbeheersing

Eén van de belangrijkste resultaten van een professioneel vertaalproces is dat je grip krijgt op de kwaliteit van jouw content. Die kwaliteit is wat ons betreft een resultaat van maatwerk en sluit voor iedere tekst aan bij de behoefte voor die tekst. Dat kan betekenen dat jouw tekst vertaald wordt conform de ISO 17100-norm, maar het kan ook zo zijn dat je voor andere teksten volstaat met een machinevertaling.

Wij brengen de gewenste kwaliteitsniveaus in kaart en denken met en voor jou na over andere elementen die bijdragen aan de gewenste kwaliteit zoals:

 • Human resources
 • Quality Assurance (QA) tools
 • Proeflezing, intern en/of extern
 • Verwerking van feedback
 • Opbouw en toepassing van brancheterminologie en vaktaal

Het resultaat van onze begeleiding is kwaliteitsbeheersing. Je maakt bewuste keuzes over de gewenste kwaliteit en je richt een vertaalproces in waarmee je deze kunt sturen en bewaken.

Je kunt al snel substantiële besparingen en kwaliteitsverbeteringen realiseren.

Gebruik en hergebruik van data

Wie heeft er nog geen kennis gemaakt met Google Translate en DeepL? Het is het meest bekende voorbeeld van wat er met slim gebruik van data en machine learning al bereikt kan worden in de wereld van professioneel vertalen. Het is echter niet de enige tool die, door slim gebruik te maken van vertaaldata, een professioneel vertaalproces kan versnellen en kosten kan besparen.

Google Translate is een voorbeeld van een generieke vertaalmachine, die komt tot een machinale vertaling door zichzelf te trainen met zeer diverse content. Als jouw organisatie echter beschikt over hoogwaardige vertaalde content, dan kun je deze specifieke data ook gebruiken om een vertaalmachine te trainen, die daardoor betere resultaten kan opleveren.

Vertaalbureau LinQuake kan je helpen met deze oplossing, maar ook met eenvoudigere oplossingen zoals de toepassing van vertaalgeheugens. Hiermee kun je al snel substantiële besparingen en kwaliteitsverbeteringen realiseren.

Wordbee: een online vertaalplatform

Wordbee Translator is een online vertaalplatform (ofwel TMS, Translation Management System) waarmee je jouw vertaalproces in eigen beheer kunt nemen. Van offertes tot facturen, van vertaling tot revisie, je kunt het hele vertaalproces via dit platform voor vertalingen makkelijk beheren. Vertaalbureau LinQuake biedt je de juiste persoonlijke ondersteuning als je voor Wordbee Translator kiest. Wij helpen je op weg door je bij elke stap van de implementatie te begeleiden. Zo kun je snel aan de slag met jouw hernieuwde vertaalproces.

Benieuwd hoe wij dit bij Kramp hebben gerealiseerd?

Lees meer

Ook interessant voor jou:

Ons team

Bekijk pagina

Demo aanvragen

Bekijk pagina