Technologie

Vertaalbureau LinQuake is jouw specialist op de markt voor vertaaltechnologie, wereldwijd. En deze kennis maken we beschikbaar voor onze opdrachtgevers. De meest innovatieve technologie op vertaalgebied komt zo eenvoudig binnen handbereik.

Online vertaalbureau

Ons online vertaalplatform is op basis van de meest innovatieve vertaaltechnologie gebouwd om processen te optimaliseren en de kwaliteit van vertalingen te verhogen. Klanten hebben kosteloos en onbeperkt toegang tot hun eigen beveiligde omgeving. Zij profiteren hiermee direct van de toegevoegde waarde van het platform, zoals:

  • Inzicht in lopende en afgesloten opdrachten
  • De kortst mogelijke doorlooptijden
  • Hogere kwaliteit door ingebouwde kwaliteitscontroles (Quality Assurance)
  • Geautomatiseerd offerteproces
  • Maximale documentbeveiliging
  • Rapportagemogelijkheden
  • Opslag en hergebruik van eerder vertaalde teksten (vertaalgeheugens)
  • Terminologiemanagement
  • Centrale communicatie en logboek per opdracht

Het vertaalplatform is bovendien zeer gebruiksvriendelijk en kan middels een API worden gekoppeld aan bestaande systemen.

In één oogopslag inzicht in alle lopende en eerder geleverde opdrachten. Zonder meerkosten!

Vertaalgeheugens

Alle vertalingen die via het online vertaalplatform van Vertaalbureau LinQuake lopen, worden opgeslagen in een zogenaamd vertaalgeheugen. Dit geheugen wordt doorlopend ontwikkeld en aangevuld. Iedere nieuwe tekst wordt vergeleken met dit geheugen en waar mogelijk worden eerder vertaalde teksten en herhalingen opnieuw gebruikt. Dit levert je consistentie in jouw vertalingen op en het bespaart bovendien kosten.

Terminologie

Iedere opdrachtgever is uniek en dat geldt zeker ook voor de vaktaal die voor jou relevant is. Wij bouwen samen met jou aan meertalige termenlijsten die consequent worden toegepast. Door een volledig geautomatiseerde controle op juistheid van terminologie weet je zeker dat onze vertalingen altijd aansluiten bij het jargon van jouw branche en onderneming.

Meer weten over de meest recente mogelijkheden op het gebied van (ver)taaltechnologie?

Vraag een demo aan

Bestandstypen

Jouw teksten worden in diverse bestanden gepubliceerd. Je schrijft persberichten in Word, brochures worden opgemaakt in InDesign en voor presentaties gebruik je PowerPoint. En voor jouw productomschrijvingen gebruik je bestandstypen als Excel, xliff/xlf, CSV of XML. Vertaalbureau LinQuake vertaalt jouw teksten in al deze bestandsformaten en nog 70 andere. Mét behoud van opmaak.

HTML en andere code

Vaak maken teksten onderdeel uit van jouw software. Of je wilt een stuk laten vertalen dat eerder op jouw website gepubliceerd werd. Dan kan vertalen extra uitdagend zijn doordat de teksten door HTML en andere code omgeven worden. Voor ons is dit geen probleem. Wij vertalen jouw teksten met behoud van jouw code, gegarandeerd.

Wij garanderen het behoud en daarmee het functioneren van HTML-code binnen jouw teksten. Wel zo handig.

Kwaliteitsbewaking middels Quality Assurance (QA)

Vertaalbureau LinQuake garandeert de kwaliteit van alle vertalingen die worden geleverd volgens het ISO 17100 gecertificeerde vertaalproces. Onderdeel hiervan is een deels geautomatiseerde Quality Assurance. Deze voert controles uit op juistheid van onder meer spelling, spatiegebruik, terminologie, leestekens en opmaak. Gemakkelijk en zeer betrouwbaar.

Computer-assisted Translation (CAT) tools en Machine Translation (MT)

De meeste van onze oplossingen zijn gericht op een optimaal samenspel tussen professionele vertalers en vertaaltechnologie. Hiertoe maken we gebruik van software voor Computer-assisted Translation, kortweg CAT tools. Als de hoeveelheid meertalige data dit toelaat, kunnen wij ook maatwerk in machinevertaling (MT) bieden.

Meer weten over machinevertaling?

Lees onze whitepaper

Wordbee: een online vertaalplatform

Wordbee Translator is een online vertaalplatform (ofwel TMS, Translation Management System) waarmee je jouw vertaalproces in eigen beheer kunt nemen. Van offertes tot facturen, van vertaling tot revisie, je kunt het hele vertaalproces via dit platform voor vertalingen makkelijk beheren. Vertaalbureau LinQuake biedt je de juiste persoonlijke ondersteuning als je voor Wordbee Translator kiest. Wij helpen je op weg door je bij elke stap van de implementatie te begeleiden. Zo kun je snel aan de slag met jouw hernieuwde vertaalproces.

Jouw vertaalprocessen ook in eigen beheer nemen?

Lees onze whitepaper

Ook interessant voor jou:

Vertaalbureau LinQuake

Bekijk pagina

Referenties

Bekijk pagina