Vertaalbureau IT

IT is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. De sector ontwikkelt zich razendsnel en groeit voortdurend. Als vertaalbureau IT kunnen wij jouw IT-vertalingen voor jou uitvoeren. Zo kun je alle ontwikkelingen bijbenen, waar ter wereld je ook zakendoet. Met onze ruime ervaring op het gebied van IT-vertalingen ben je altijd verzekerd van een correcte vertaling die voor jouw doelgroep begrijpelijk is. Wij beseffen dat jouw teksten belangrijk zijn voor een goede bedrijfsvoering en handelen altijd in jouw belang en met een scherp oog op kwaliteit.

Waarom IT-vertaalbureau LinQuake?

Om een IT-vertaling goed uit te kunnen voeren, is het van belang om kennis te hebben van uiteenlopende IT-onderwerpen. Daarom zetten wij vertalers in met een achtergrond in de IT die het meeste affiniteit hebben met het onderwerp van jouw tekst. Zo krijg je het resultaat wat je wenst.

Daarnaast waarborgen we de kwaliteit van onze IT-vertalingen door te werken conform de ISO 17100 standaard voor vertaalprocessen. Dit houdt onder meer in dat we altijd werken met twee vertalers, waarbij de eerste verantwoordelijk is voor de vertaling en de tweede voor een volledige revisie met correcties. Als extra slot op de deur voert de projectmanager van LinQuake nog een QA (Quality Assurance) uit met behulp van daarvoor ontwikkelde software.

Jouw voordelen als klant van IT-vertaalbureau LinQuake:

·  Eén aanspreekpunt voor al jouw IT-vertalingen vanuit en naar alle talen
·  Korte levertijden
·  Professionele vertaaldiensten door een ISO 17100 gecertificeerd IT-vertaalbureau
·  Ruime ervaring met IT-vertalingen
·  Vakspecialistische vertalers voor jouw IT-teksten

IT-vertalingen

IT is een zeer breed vakgebied en de teksten die je wilt laten vertalen, kunnen dan ook uiteenlopende onderwerpen hebben. Een greep uit de typen teksten die we vertalen:

·  IT-persberichten
·  Softwareprogramma’s
·  Cookie/privacyverklaringen
·  Websiteteksten
·  ERP-systemen
·  Apps

IT-teksten bevatten doorgaans veel jargon en specialistische terminologie. Wij gebruiken de termen die gangbaar zijn voor jouw doelgroep, zodat jouw vertalingen begrijpelijk zijn en jouw boodschap goed overkomt. Daarnaast kunnen we met de QA-technologie in onze vertaalsoftware altijd de juiste terminologie in jouw teksten toepassen.

Websites en software

Websites en softwarepakketten bevatten doorgaans zo veel woorden dat vertalen een duur en langdurig proces kan zijn. Tegenwoordig is het echter met behulp van machinevertaling mogelijk om jouw website of softwareprogramma te laten vertalen tegen lagere kosten en een lagere doorlooptijd. Wij laten dan een ervaren vertaler de machinevertaling grondig nakijken zodat jouw vertalingen alsnog van een kwaliteit zijn die in de buurt komt van ons standaard vertaalproces. Stuur ons jouw aanvraag en wij adviseren je graag over de optie die voor jouw teksten het meest geschikt is.

Als vertaalbureau IT hebben wij ook ervaring met het vertalen van websites die zijn gemaakt met WordPress. Met onze vertaalsoftware kunnen wij jouw websiteteksten op eenvoudige wijze exporteren en vertalen zonder dat er opmaak of code verloren gaat. Na het vertalen kun je de vertaalde bestanden gemakkelijk weer importeren in jouw website.

Zoekwoordenoptimalisatie en lokalisatie

Al jouw websiteteksten zijn toegespitst op een bepaalde doelgroep en je wilt natuurlijk dat jouw online vertalingen hetzelfde effect hebben in de landen waarin je opereert; namelijk dat de vertalingen jouw buitenlandse doelgroepen online optimaal bereiken. Om dit te realiseren, is het raadzaam een zoekwoordenonderzoek te laten uitvoeren voor elke afzonderlijke taal. Zo zorg je ervoor dat jouw website ook in andere talen wordt gevonden door jouw doelgroep.

Om vervolgens jouw boodschap zo goed mogelijk te laten overkomen, is lokalisatie noodzakelijk. Denk hierbij aan het wijzigen van valuta’s en afbeeldingen, en het aanpassen van informatie die niet relevant is voor de doelgroep in de andere taal. Wij hebben hier ook ervaring mee en werken graag met jou samen om jouw vertalingen zo goed mogelijk te laten aansluiten met jouw doelgroep.

Ook interessant voor jou:

Technologie

Bekijk pagina

Over Vertaalbureau LinQuake

Bekijk pagina