Vertaalbureau Portugees

Als vertaalbureau Portugees helpt LinQuake jou bij het bereiken van Portugese relaties en het wekken van hun interesse. Denk hierbij aan opdrachtgevers, leveranciers, personeel of andere relaties. Iedere spreker van het Portugees waardeert communicatie op hoog niveau in het Portugees, en onze professionele vertaaldiensten stellen jou daartoe in staat.  

Vertaalbureau Portugees

Afhankelijk van jouw specifieke behoefte heb je wellicht vertalingen nodig voor één of juist diverse combinaties van talen met het Portugees. Als professioneel vertaalbureau Portugees hebben wij ervaring met vele taalcombinaties, waaronder:

 • Nederlands-Portugees
 • Portugees-Nederlands
 • Engels-Portugees
 • Portugees-Engels

Onze ervaring heeft betrekking op zowel het Portugees voor Portugal als voor de taalvariant die wordt gesproken en geschreven in Brazilië.

Dit zijn binnen Vertaalbureau LinQuake de meest gevraagde taalcombinaties met Portugees, maar we hebben ook ervaring met andere combinaties. Neem gerust contact met ons op om te bespreken of we ook voor jouw vraag de juiste oplossing hebben.

Waarom Portugees vertaalbureau LinQuake?

Portugal en Brazilië zijn twee belangrijke handelspartners voor Nederland. Het Portugees is een wereldtaal en wordt door een groot aantal mensen gesproken. Bij Vertaalbureau LinQuake hebben wij dan ook de nodige ervaring met vertalingen van en naar het Portugees. Professioneel vertalen vanuit of naar het Portugees is niet eenvoudig, maar jouw Portugese klanten en partners verwachten dat je in hun taal communiceert. Daarnaast waarderen zij het om in het Portugees aangesproken te worden en zelf de eigen taal te kunnen gebruiken. Er zijn beduidende verschillen tussen het Portugees in Portugal en Brazilië; bij vertalingen die bestemd zijn voor Brazilië selecteren wij dan ook vertalers die Braziliaans-Portugees als moedertaal hebben.

Jouw voordelen als klant van Portugees vertaalbureau LinQuake:

 • Eén aanspreekpunt voor al jouw vertalingen vanuit en naar het Portugees
 • Korte levertijden
 • Professionele vertaaldiensten door een ISO 17100 gecertificeerd vertaalbureau
 • Ruime ervaring met Portugese vertalingen
 • Portugese vakexperts voor jouw vakgebied
 • Facturering pas na levering

Met de LinQuake kwaliteitsgarantie ben je zeker van de kwaliteit die je nodig hebt. Wij maken gebruik van diepgaande kennis van de taal en cultuur in Portugeestalige landen om de betekenis van jouw teksten goed over te brengen. Door ons groeiende netwerk van professionele Portugese vertalers zijn we bovendien in staat om aan te sluiten bij de vaktaal van jouw organisatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden die Vertaalbureau LinQuake jou kan bieden?

vraag een demo aan

Portugal, Brazilië en de Portugese taal

Het Portugees wordt niet alleen gesproken in Portugal, maar ook in Brazilië en een aantal Afrikaanse landen. Het wordt over de hele wereld gesproken door ongeveer 250 miljoen mensen, waarvan de meeste (meer dan 200 miljoen) in Brazilië. Dit maakt het de zesde taal van de wereld. Hoewel de economieën in Portugal en Brazilië niet altijd even stabiel zijn, wordt er volop handel gedreven met Nederlandse bedrijven. Door jouw teksten te laten vertalen naar het Portugees bereik je dus een zeer grote potentiële doelgroep.

Zoekwoordenonderzoek en SEO Portugal

Als professioneel vertaalbureau Portugees helpen we je niet alleen met het vertalen van teksten naar of vanuit het Portugees. We werken ook graag met jou samen om jouw doelgroepen in Portugeestalige landen optimaal te bereiken. Dit doen we door onze kennis van de Portugese taal en cultuur te combineren met onze vaardigheden op het gebied van SEO-schrijven en internationale zoekmachineoptimalisatie. Deze kennis passen wij toe op jouw teksten, zowel online als offline, en dat levert jou het volgende op:

 • Een hogere waardering voor jouw Portugese teksten
 • Betere vindbaarheid online
 • Betere relaties met jouw klanten en partners in Portugal
 • Optimale en consistente informatievoorziening

Kijk voor meer informatie ook op onze pagina over internationale SEO.

 

Beëdigde vertaling Portugees

Voor de vertaling van officiële documenten naar het Portugees kan het zijn dat je een beëdigde vertaling nodig hebt. Of beter: een gewaarmerkte vertaling, die door een beëdigd vertaler Portugees wordt gemaakt. Diverse functionarissen en instanties in Portugeestalige landen (bij een vertaling Nederlands-Portugees) of in Nederland (bij een vertaling vanuit het Portugees) kunnen hierom vragen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij de vertaling van:

 • Notariële akten (bijvoorbeeld een koopakte of trouwakte)
 • KvK uittreksels
 • Rijbewijzen of paspoorten
 • Diploma’s

Een beëdigde vertaling Portugees wordt altijd uitgevoerd door een beëdigd vertaler Portugees. We voorzien de vertaling van een handtekening, verklaring en stempel van de vertaler en vervolgens hechten we deze aan een kopie van het oorspronkelijke document. Het is dus verstandig om bij het aanvragen van een beëdigde vertaling rekening te houden met extra levertijd voor de verzending per post.

Ook interessant voor jou:

Ons team

Bekijk pagina

Referenties

Bekijk pagina