Vertaalbureau Portugees

Als vertaalbureau Portugees helpt LinQuake u bij het bereiken van Portugese relaties en het wekken van hun interesse. Denk hierbij aan opdrachtgevers, leveranciers, personeel of andere relaties. Iedere spreker van het Portugees waardeert communicatie op hoog niveau in het Portugees, en onze professionele vertaaldiensten stellen u daartoe in staat.  

Vertaalbureau Portugees

Afhankelijk van uw specifieke behoefte heeft u wellicht vertalingen nodig voor één of juist diverse combinaties van talen met het Portugees. Als professioneel vertaalbureau Portugees hebben wij ervaring met vele taalcombinaties, waaronder:

 • Nederlands-Portugees
 • Portugees-Nederlands
 • Engels-Portugees
 • Portugees-Engels

Onze ervaring heeft betrekking op zowel het Portugees voor Portugal als voor de taalvariant die wordt gesproken en geschreven in Brazilië.

Dit zijn binnen LinQuake de meest gevraagde taalcombinaties met Portugees, maar we hebben ook ervaring met andere combinaties. Neem gerust contact met ons op om te bespreken of we ook voor uw vraag de juiste oplossing hebben.

Waarom Portugees vertaalbureau LinQuake?

Portugal en Brazilië zijn twee belangrijke handelspartners voor Nederland. Het Portugees is een wereldtaal en wordt door een groot aantal mensen gesproken. Bij LinQuake hebben wij dan ook de nodige ervaring met vertalingen van en naar het Portugees. Professioneel vertalen vanuit of naar het Portugees is niet eenvoudig, maar uw Portugese klanten en partners verwachten dat u in hun taal communiceert. Daarnaast waarderen zij het om in het Portugees aangesproken te worden en zelf de eigen taal te kunnen gebruiken. Er zijn beduidende verschillen tussen het Portugees in Portugal en Brazilië; bij vertalingen die bestemd zijn voor Brazilië selecteren wij dan ook vertalers die Braziliaans-Portugees als moedertaal hebben.

Uw voordelen als klant van Portugees vertaalbureau LinQuake:

 • Eén aanspreekpunt voor al uw vertalingen vanuit en naar het Portugees
 • Korte levertijden
 • Professionele vertaaldiensten door een ISO 17100 gecertificeerd vertaalbureau
 • Ruime ervaring met Portugese vertalingen
 • Portugese vakexperts voor uw vakgebied
 • Facturering pas na levering

Met de LinQuake kwaliteitsgarantie bent u zeker van de kwaliteit die u nodig heeft. Wij maken gebruik van diepgaande kennis van de taal en cultuur in Portugeestalige landen om de betekenis van uw teksten goed over te brengen. Door ons groeiende netwerk van professionele Portugese vertalers zijn we bovendien in staat om aan te sluiten bij de vaktaal van uw organisatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden die LinQuake u kan bieden?

vraag een demo aan

Portugal, Brazilië en de Portugese taal

Het Portugees wordt niet alleen gesproken in Portugal, maar ook in Brazilië en een aantal Afrikaanse landen. Het wordt over de hele wereld gesproken door ongeveer 250 miljoen mensen, waarvan de meeste (meer dan 200 miljoen) in Brazilië. Dit maakt het de zesde taal van de wereld. Hoewel de economieën in Portugal en Brazilië niet altijd even stabiel zijn, wordt er volop handel gedreven met Nederlandse bedrijven. Door uw teksten te laten vertalen naar het Portugees bereikt u dus een zeer grote potentiële doelgroep. Ontdek meer over het Portugees op Wikipedia.

Zoekwoordenonderzoek en SEO Portugal

Als professioneel vertaalbureau Portugees helpen we u niet alleen met het vertalen van teksten naar of vanuit het Portugees. We werken ook graag met u samen om uw doelgroepen in Portugeestalige landen optimaal te bereiken. Dit doen we door onze kennis van de Portugese taal en cultuur te combineren met onze vaardigheden op het gebied van SEO-schrijven en internationale zoekmachineoptimalisatie. Deze kennis passen wij toe op uw teksten, zowel online als offline, en dat levert u het volgende op:

 • Een hogere waardering voor uw Portugese teksten
 • Betere vindbaarheid online
 • Betere relaties met uw klanten en partners in Portugal
 • Optimale en consistente informatievoorziening

Kijk voor meer informatie ook op onze pagina over internationale SEO.

 

Beëdigde vertaling Portugees

Voor de vertaling van officiële documenten naar het Portugees kan het zijn dat u een beëdigde vertaling nodig heeft. Of beter: een gewaarmerkte vertaling, die door een beëdigd vertaler Portugees wordt gemaakt. Diverse functionarissen en instanties in Portugeestalige landen (bij een vertaling Nederlands-Portugees) of in Nederland (bij een vertaling vanuit het Portugees) kunnen hierom vragen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij de vertaling van:

 • Notariële akten (bijvoorbeeld een koopakte of trouwakte)
 • KvK uittreksels
 • Rijbewijzen of paspoorten
 • Diploma’s

Een beëdigde vertaling Portugees wordt altijd uitgevoerd door een beëdigd vertaler Portugees. We voorzien de vertaling van een handtekening, verklaring en stempel van de vertaler en vervolgens hechten we deze aan een kopie van het oorspronkelijke document. Het is dus verstandig om bij het aanvragen van een beëdigde vertaling rekening te houden met extra levertijd voor de verzending per post.

Ook interessant voor u:

Ons team

Bekijk pagina

Referenties

Bekijk pagina