Vertaalbureau Roemeens

Als vertaalbureau Roemeens helpt LinQuake jou bij het vinden van Roemeense relaties en het wekken van hun interesse. Iedere Roemeen stelt het op prijs wanneer je op hoog niveau in het Roemeens communiceert. Dankzij onze professionele vertaaldiensten ben je daartoe in staat.

Neem direct contact op

Vertaalbureau Roemeens

Afhankelijk van jouw specifieke behoefte heb je wellicht vertalingen nodig voor één of juist diverse combinaties van talen met het Roemeens. Als professioneel vertaalbureau Roemeens hebben wij ervaring met vele taalcombinaties, waaronder:

 • Nederlands-Roemeens
 • Roemeens-Nederlands
 • Engels-Roemeens
 • Roemeens-Engels

Dit zijn bij Vertaalbureau LinQuake de meest gevraagde taalcombinaties met Roemeens, maar we hebben ook ervaring met andere combinaties. Neem gerust contact met ons op om te bespreken of we ook voor jouw vraag de juiste oplossing hebben.

Waarom Roemeens vertaalbureau LinQuake?

Roemenië is een opkomende economie in Europa, en behoort tot de 30 belangrijkste exportpartners van Nederland. Daarnaast hebben veel Nederlandse bedrijven vestigingen in Roemenië. Zie je ook kansen in Roemenië, en wil je ervoor zorgen dat jouw communicatie vlekkeloos verloopt? Vertaalbureau LinQuake verzorgt vertalingen van en naar het Roemeens. Professioneel vertalen vanuit of naar het Roemeens is een vak apart, maar jouw Roemeense klanten en partners verwachten dat je in hun taal communiceert. Daarnaast waarderen zij het om in het Roemeens aangesproken te worden en zelf de eigen taal te kunnen gebruiken. Wij kunnen jou daarbij helpen.

Jouw voordelen als klant van Roemeens vertaalbureau LinQuake:

 • Eén aanspreekpunt voor al jouw vertalingen vanuit en naar het Roemeens
 • Korte levertijden
 • Professionele Roemeense vertaaldiensten door een ISO 17100 gecertificeerd vertaalbureau
 • Ruime ervaring met Roemeense vertalingen
 • Roemeense vakexperts voor jouw vakgebied
 • Facturering pas na levering

Met de LinQuake kwaliteitsgarantie ben je zeker van de kwaliteit die je nodig hebt. Wij gebruiken diepgaande kennis van de Roemeense taal en cultuur om de betekenis van jouw teksten goed over te brengen. Door ons groeiende netwerk van professionele Roemeense vertalers zijn we bovendien in staat om aan te sluiten bij de vaktaal van jouw organisatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen

Roemenië en de Roemeense taal

Roemenië is een vrij groot land in Oost-Europa dat aan de Zwarte Zee ligt. Het heeft aan het einde van de 20e eeuw veel veranderingen en hervormingen doorgemaakt, waardoor de economie in de laatste jaren enorm is verbeterd. Nederland is de grootste buitenlandse investeerder in Roemenië, een teken dat er van onze kant veel vertrouwen is in de opkomende economie van Roemenië. Je kunt daar wellicht ook van profiteren door jouw teksten te laten vertalen naar het Roemeens. Met een bevolking van ongeveer 21,5 miljoen mensen is Roemenië voor jou een grote potentiële doelgroep. Het Roemeens wordt zelfs gesproken door ongeveer 28 miljoen mensen.

Zoekwoordenonderzoek en SEO Roemenië

Als professioneel Roemeens vertaalbureau helpen we jou niet alleen met het vertalen van teksten naar of vanuit het Roemeens, we denken en werken ook graag samen met jou om jouw doelgroepen in Roemenië optimaal te bereiken. Dit doen we door onze kennis van de Roemeense taal en cultuur te combineren met onze vaardigheden op het gebied van SEO-schrijven en internationale zoekmachineoptimalisatie. Deze kennis passen wij toe op jouw teksten, zowel online als offline, en dat levert jou het volgende op:

 • Een hogere waardering voor jouw Roemeense teksten
 • Betere vindbaarheid online
 • Betere relaties met jouw klanten en partners in Roemenië
 • Optimale en consistente informatievoorziening

Kijk voor meer informatie ook op onze pagina over internationale SEO.

Beëdigde vertaling Roemeens

Voor de vertaling van officiële documenten naar het Roemeens kan het zijn dat je een beëdigde vertaling nodig hebt. Of beter: een gewaarmerkte vertaling, die door een beëdigd vertaler wordt gemaakt. Diverse functionarissen en instanties in Roemenië (bij een vertaling Nederlands-Roemeens) of in Nederland (bij een vertaling vanuit het Roemeens) kunnen hierom vragen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij de vertaling van:

 • Notariële akten (bijvoorbeeld een koopakte of trouwakte)
 • KvK uittreksels
 • Rijbewijzen of paspoorten
 • Diploma’s

Een beëdigde vertaling Roemeens wordt uitgevoerd door een beëdigd vertaler Roemeens. De vertaling wordt voorzien van een handtekening, verklaring en stempel van de vertaler en vervolgens gehecht aan een kopie van het oorspronkelijke document. Het is dus verstandig om bij het aanvragen van een beëdigde vertaling rekening te houden met extra levertijd voor de verzending per post.

Ook interessant voor jou:

Kwaliteitsgarantie

Bekijk pagina

SEO-schrijven

Bekijk pagina