Webshop vertalen

Om met jouw webshop ook potentiële klanten over de grens te bereiken, is het essentieel om je webshop te laten vertalen. Goede meertalige content en productomschrijvingen in de talen van jouw potentiële klanten zijn van belang om je internationale doelgroep enthousiast te maken voor jouw producten.

Winkelen in een webshop

Een webshop of een webwinkel is een online winkel waarop websitebezoekers online producten of diensten aan kunnen schaffen. Een groot voordeel van een webshop: altijd geopend! Bezoekers kunnen shoppen wanneer het hen uitkomt, lekker vanuit hun luie stoel. Eenvoudig betalen via een online betaalmogelijkheid en je aankoop wordt – afhankelijk van het type product – per post, pakketdienst of e-mail verstuurd. Een van de grootste webshops in Nederland is Bol.com, dat in 1999 in Nederland startte. Volgens het CBS telde Nederland begin 2010 7.100 webwinkels. In 2012 waren dit er al 16.400.

Jouw webshop vertalen

Omdat een webshop zich op het world wide web bevindt, kan het al snel een mogelijkheid zijn om met jouw webshop de grens over te gaan. Je potentiële klanten zitten over de hele wereld; je hoeft ze alleen nog te bereiken met je webwinkel en je teksten. Omdat klanten graag worden aangesproken in hun eigen taal, bereik je deze internationale doelgroep dus door jouw webshop te vertalen in de taal van je potentiële klant. Bij Vertaalbureau LinQuake werken we met de meest recente vertaaltechnologie en een groot netwerk aan professionele en ervaren vertalers, met een diversiteit aan taal-, cultuur- en domeinkennis. Voor iedere vertaalopdracht zoeken wij passende vertalers. Zij werken samen met onze projectmanagers op ons online vertaalplatform.

Producten in een webshop vertalen

Je producten zijn het hart van je webshop. De producttitels en productomschrijvingen zul je dus ook grotendeels willen laten vertalen. Soms kan dit leiden tot een enorme hoeveelheid aan tekst. Een optie kan zijn om deze productteksten eerst te laten vertalen door een machine, dit scheelt tijd en kosten. Daarna kan een menselijke vertaler zorgen voor een verdere nabewerking van de vertaalde teksten.

Technische onderdelen van een webshop vertalen

Naast de productteksten moeten ook de diverse buttons, invulformulieren en menu’s vertaald worden. Wij nemen dit allemaal voor onze rekening en zorgen voor de juiste output!

Benieuwd naar onze werkwijze?

Lees meer

Internationale SEO

Een professionele vertaling is belangrijk om jouw boodschap over te brengen, maar het is nog niet altijd genoeg om hoog te worden gewaardeerd door de zoekmachines zoals Google. Vertaalbureau LinQuake kan je helpen bij internationale SEO in iedere taal. Wij kunnen bijvoorbeeld een zoekwoordenonderzoek uitvoeren in de betreffende talen en zorgen voor het optimaliseren van de vertalingen van jouw webshop. Daar wordt Google blij van! We letten dan bijvoorbeeld op:

  • Zoekwoorden en -termen
  • Paginatitels
  • Meta-description
  • Afbeeldingen en links

Lees onze whitepaper over internationale SEO

Download whitepaper

Bestandsformaten

Wij kunnen meer dan 70 bestandsformaten mét behoud van opmaak vertalen, zodat het document in iedere taal ook direct bruikbaar is voor jou. Zo kunnen we jouw Word-document, PowerPoint-presentatie, InDesign-bestand of andere complexe productbestanden vertalen en leveren in dezelfde lay-out als het bronbestand. Dit geldt ook voor html-bestanden, die wij vertalen met behoud van de code. Graag kijken we samen of de teksten vanuit jouw webshop gemakkelijk kunnen worden geëxporteerd, zodat je de webshopvertalingen later met één druk op de knop weer kunt importeren.

Ook interessant voor jou:

WordPress-website vertalen

Bekijk pagina

Over Vertaalbureau LinQuake

Bekijk pagina